30 Mart 2018 Cuma
Sebzeli Siyez Bulguru
Malzemeler;
1 su bardağı siyez bulduru (iyi ayıklayın) / 1 küçük kuru soğan / yarım biber / 1 domates / 2 mantar / yarım kapya (tatlı kırmızı biber) / 1 yemek kaşığı zeytinyap / 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası / tuz / kırmızı pul biber / 1 çağ bardağı sıcak su / 1 su bardağı su
Tarifi;
Zeytinyağını tencerenize koyun ve ısınınca doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Soğan kavrulunca; 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kavururken, salçanın yumuşaması için azar azar sıcak su ekleyin (1 çay bardağı bitmeyebilir). Salça kavrulunca, biberleri ekleyin. Biberler yumuşayınca mantarı ve sonrasında domatesi ekleyin. Malzemeler, birbirleriyle bütünleşince siyez bulgurunu ekleyin ve iyice karıştırın. Harmanlanan bulgura 1 su bardağı su ve tuzunu ekleyerek iki tur karıştırın. Kapağını kapatıp bulgurun suyunu çekmesini bekleyin. Baktınız, su çekti; ama bulgur daha olmadı; yarım su bardağı daha su ekleyebilirsiniz. Üzerine, istediğiniz baharatları ekleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder