Malzemeler;
10 - 12 adet mantar / yarım çay bardağı zeytinyağ, üzerine bir tatlı kaşığı sıvı yağ / 2 yemek kaşığı tepeleme un / 1 su bardağı süt / 4 su bardağı su / 1 tatlı kaşığı tuz / 1 yemek kaşığı limon suyu / 1 çay kaşığı karabiber / 1 tutam dereotu
Tarifi;
Mantarların beyaz olması için öncelikle limonlu suda iyice yıkıyoruz. Yıkanan mantarları dilimliyoruz.
Tecereye yağı koyuyoruz, ısındığında mantarları ekliyoruz. Mantarlar önce sularını bırakıyor, sonrasında çekiyor. Suyunu çeken mantarlara unu ekliyoruz ve 2 tur karıştırıyoruz. Üzerine önce sütü, sonra suyu karıştıra karıştıra ekliyoruz. Çorbanın suyunun pürüzsüz olması gerekmektedir. Çorba kaynamaya başladıkça koyulaşacaktır. Koyulaşınca, tuzunu; karabiberini; kıyılmış dereotunu ve limonu ekliyoruz. En son, bir tatlı kaşığı tereyağ ile de tat ekleyebilirsiniz.
** bir tercih olarak, ilk başta zeytinyağ ya da sıvı yağ yerine de tereyağ kullanılabilir elbet.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder