30 Mart 2018 Cuma

Kremalı Ispanaklı Mantarlı Makarna



Malzemeler;

1 paket makarna / 1 bağ ıspanak / 1 küçük kuru soğan / 2 diş sarımsak / 7 - 8 adet mantar / 1 paket krema / pul biber / karabiber / tuz / 1 yemek kaşığı zeytinyağı


Tarif;


Makarna          : Bir tencereye su koyun, zeytinyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra makarnayı ekleyin ve makarnanızın yapışmaması için ara ara karıştırınız. Makarnanız haşlandıktan sonra yarım çay bardağı haşlanmış makarna suyunu ayırın ve sonrasında makarnanızı süzün.


Sos Hazırlığı   : Mantarları limonlu suda yıkayınız ve küçük küçük doğrayınız. 

                          Ispanağı iyice yıkayın ve ince ince kıyın
                          Soğan ve sarımsağı minik minik doğrayınız.

Sos Yapımı    : 1 yemek kaşığı yağı tencereye koyun ve ısınınca sarımsak ile soğanı ekleyin. Soğan ve sarımsak kavrulunca, mantarı ekleyin. Mantar önce suyunu salacak sonrasında ise çekecek. Mantar suyunu çekince ıspanakları ekleyip soteleyin. Ardından kremayı karışıma dahil edin. 5 dakika pişirince, baharatları ekleyip karıştırın. En son süzülmüş olan makarnanızı ekleyin iyice harmanlayın. Bu arada, ayırdığınız makarna suyunu da karışıma yavaş yavaş ekleyiniz.


Burada önemli not, tuz miktarını normalde koyduğunuzdan daha fazla eklemeniz gerektiğidir.


Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder