- 1 büyük patates / 1 paket krema / tuz, karabiber / 50 gr. rendelenmiş kaşar
Tarifi ;
Soyduğumuz patatesi halka halka kesip borcama yerleştiriyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip elimizle dilim patateslerin baharatlandığına emin oluyoruz. Üzerine kremayı döküp 180°C fırına veriyoruz. Ben önce, alt bölüme koyuyorum ki; patatesler pişsin. 15 dakika sonra kremanın iyice sıvılaştığını gözlemliyoruz. Patateslerin pişmesi, kremanın renginin değişmesi (kızarması) için 10 - 15 dakika daha fırında pişirmeye devam ediyoruz. Bu sırada, kaşarımızı rendeliyoruz. Yaklaşık yarım saatin sonunda, kaşar peynirimizi kremalı patatesin üzerine yayıyoruz ve borcamı üst kata alıyoruz. 5 dakika sonra, üstü kızarmış; mis gibi kokan patateslerimizin servise hazır.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder