Malzemeler ;
- 2 adet kereviz / 2 adet patates (kereviz ile aynı büyüklüklerde) / 1 havuç / 1 küçük soğan
- 200 gr kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- tuz, karabiber
Terbiye için;
- 1 su bardağı yoğurt / 1 yumurta sarısı / 1 yemek kaşığı un / yarım limon suyu
Tarif;
Zeytinyağını tencereye koyuyoruz ve ocağı yakıyoruz. Hafif ısınınca, yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca eti koyup karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. Et suyunu salarken biz ara ara karıştıyoruz. Bu sırada, havucu halka halka kesiyoruz, patates ve kerevizleri de bölüyoruz. Kereviz ve patateslerin boyutu ne çok küçük ne de çok büyük olmalı. Ben, halkalarını dörde böldüm. Et suyunu çekmeden havuç, kereviz ve patatesi ekleyip hepsini iyice karıştırıyoruz ki, et suyu tüm yemeğe lezzetini versin. Tüm malzemenin et suyu ile harmanlandığına kanaat getirdiğinizde üzerine, malzemeyi geçecek kadar, su ekleyin ve tencerenin kapağını; ara ara karıştırmak suretiyle, kapatın.
Tencerede yemekler pişedursun bizde terbiyemizi hazırlayalım. Tüm malzemeleri; yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu çatal yardımıyla iyice çırpın. Hepsinin birbiriyle iyice karıştığına emin olun.
Tenceredeki yemek kaynamaya başladığında, içine tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın. Sonrasında, terbiyemizin içine yavaş yavaş yemek suyunu katıp karıştırarak yemeğin içine yavaş yavaş ekleyiniz. Terbiye yemeğe eklendikten sonra tencerenin ağzı açık olarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, servise hazırsınız.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder