Malzeme:
- tereyağ
- 1 bağ ıspanak / 1 havuç / 1 küçük soğan
- 1 diş sarımsak (arzuya göre) / etli kırmızı biber (arzuya göre)
- terayağ
- un
- süt
- kaşar
Ispanaklarımızı iyice yıkıyoruz, mümkünse 2 dakika kadar sebze sirkesinde bekletiyoruz. Bu sırada, havucu rendeliyoruz. Ispanakları, ince ince kıyıyoruz. Soğanları yemeklik doğruyoruz.
Teflon tavamıza bir yemek kaşığı tereyağ koyup eritiyoruz. Eriyen tereyağında, önce soğanları kavuruyoruz. (arzu edilirse, sarımsağı ekliyoruz) Kavrulan soğanlara ıspanakları ekleyip yumuşayana kadar karıştırıyoruz. Ardından havuçları (arzu edilirse; kırmızı biberi) da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Tüm malzemeler biribiriyle harmanlanıp iyice yumuşayınca tuz, karabiber ekleyip borcama aktarıyoruz.
Küçük bir tencerede, 1yemek kaşığı kaşık tereyağını eritip 1 yemek kaşığı silme unu ekleyerek un kokusu gidene kadar kavuruyoruz. Sonrasında, sütü ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Beşamel sos yoğunlaşmaya başlayınca; tuz ve karabiberi ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvamı iyice koyulaşınca (muhallebi kıvamı diyelim) ıspanakların üzerini kapatacak şekilde dökerek fırına veriyoruz.
Borcamın enini boyunu göz önünde bulundurarak kaşarımızı rendeliyoruz. Beşamel kızarmaya başlayınca kaşarları üzerine dağıtarak tekrar fırınlıyoruz taa ki kaşarlar kızarıncaya dek.
Bundan sonra, spatula ile bölerek dağıtımını yapabilirsiniz.
** Arada farklı olsun derseniz; havuç yerine kıyma ekleyin. Soğanı kavurduktan sonra kıymayı kavurun ardından ıspanakları ekleyin.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder