4 Nisan 2018 Çarşamba

Köz Kapya Domates Çorbası


Bu sefer görsel yok maalesef; çünkü fotoğrafın bulunduğu cihaz hasar gördü :( Umarım en kısa zamanda görselini de paylaşabilrim.


Malzemeler;

4 adet kapya (dolmalık kırmızı biber), 1 adet büyük domates / 1 küçük soğan / 1 diş sarımsak / 1 yemek kaşığı tereyağ / 1 yemek kaşığı zeytinyağı / 1 yemek kaşığı un / 1 su bardağı kemik suyu / yarım su bardağı süt / 2,5 su bardağı su (toplam 4 bardak su koyarak da yapabilirsiniz) / tuz / karabiber

Tarifi;

Kapya ve domatesi közlüyoruz. Ben, fırında közlemeyi tercih ettim. Sonrasında, kabuklarını soyuyoruz ve biberlerin içinden çekirdeklerini çıkarıyoruz. İri İri doğruyruz.

Tencereye yağı koyuyoruz, yağ eriyince içine ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavuruyoruz. Üzerine, unu ekleyip kavur. Ardıdan doğranmış kapya ve domatesi ekliyoruz ve 1 dakika karıştırıyoruz. Toplam 4 bardağa eş değer suyumuzu koyuyoruz (ister sütlü; ister kemik sulu, ister sırf su). Kaynama noktasına gelince, blenderden geçiriyoruz; tuz ve karabiberini ekliyoruz. 4 - 5 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz.

Üzerine, isterseniz rende kaşar ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder