23 Mayıs 2018 Çarşamba
Kıymalı Patlıcanlı Kabaklı Graten
Malzemeler;
2 patlıcan, 1 kabak, 100 gr kıyma, 1 kırmızı acı biber, 2 domates, 1 kuru soğan, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve kaşar
Tarifi ;
Patlıcanları küp küp doğrayıp kararmasınlar diye tuzlu suya atıyoruz. Kabakları da küp küp doğruyoruz. Domatesleri rendeliyoruz. Sarımsakları boyuna ikiye bölüyoruz. Soğanları doğruyoruz. kırmızı acı biberi küçük küçük doğruyoruz.
Soğanları ve sarımsağı önce zeytinyağında kavuruyoruz. Ardından kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Peşinden biberi kavurup domates rendesini ekliyoruz. Domatesin kokusu çıkınca, patlıcanı ekleyip kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık 15 - 20 dakika sonra patlıcanların yumuşadığını kontrol edip kabakları ilave ediyoruz. Tuzu, karabiberi ekleyerek karıştırıyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Tüm sebzeler piştiğinde borcama veya benim yaptığım gibi güveçlere aktarıyoruz. Üzerine kaşar rendesini koyarak fırına veriyoruz. Kaşarlar eriyip biraz kızardı mı, yemeğimiz servise hazır demektir.
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder