28 Aralık 2018 Cuma

Etli Sebzeli Dürüm


Malzemeler;

Lavaş ekmeği / 1 - 2 adet patlıcan (iriliğine bağlı) / kapya biber / yeşil biber / mantar / 100 gr. kuşbaşı et / 50 gr kaşar

Tarif;

Patlıcanları közlüyoruz, sonrasında soyup kaşarla birlikte bıçak yardımıyla patlıcanların boyunca birlikte uzun uzun kesip içine kaşarı yediriyoruz ve kaşarın erimesini sağlıyoruz. Lavaşın içine patlıcan sosumuzu yayıyoruz. Sonrasında, tavaya etleri kokuyoruz ve kendi yağında pişmeye bırakıyoruz. Sebzeleri küçük küçük doğruyoruz ve etlerin üzerine ekliyoruz. Bir miktar, tuz; karabiber; kekik; kırmızı biberi de ekleyerek etlerin iyice pişiriyoruz. Ardından  patlıcan sosumuzun üzerine malzememizi yerleştirdikten sonra, lavaşımızı dürerek dürümümüzü keyifle yiyoruz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder